Zwerfvuilcampagne: overweldigend succes

De zwerfvuilcampagne “Op 5 minuten proper”, die liep van 23 maart tot 28 april, is afgelopen. Tijdens deze campagne bundelden Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw de krachten in hun strijd tegen het zwerfvuil. Als doel werd er gesteld dat elk gezin 5 minuten zou opruimen en dat er op die manier 281.759 minuten (of bijna 4.700 uur) zou worden opgeruimd.

Het bleef tot op het einde spannend of dit doel zou behaald worden, maar uiteindelijk bleek dit geen probleem te zijn: 395.153 minuten of 6.586 uur werd er opgeruimd. Een ongelooflijk succes! In totaal werden 486 km straten zwerfvuilvrij gemaakt, en dat in totaal met 3.706 vrijwilligers. 

Wat dit jaar opviel, is dat er opmerkelijk meer vrijwilligers deelnamen aan de opruimactie. Een deel van de vrijwilligers geeft aan ook buiten deze campagneperiode regelmatig de baan op te blijven gaan om hun buurt proper te houden.

Iedere vrijwilliger kreeg al een kleine attentie voor het deelnemen aan de campagne, maar bovendien maakte men ook kans op een ballonvaart. Uit alle deelnemers werden 4 gelukkige winnaars getrokken: L.D.G. uit Beersel, JM.S. uit Dilbeek, N.G. uit Halle en J.V.R. uit Sint-Pieters-Leeuw.

Proficiat Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw met dit prachtige resultaat!
Op 5 minuten Proper

Eindstand: we did it!
Op 5 minuten Proper eindvisual