Workshops: koken met/zonder restjes

Jaarlijks wordt in de hele keten van boer tot bord een paar miljard euro aan voedsel weggegooid waarvan 25% bij de consument, wij thuis dus. Dat is heel wat en zeker als je rekening houdt met de milieuimpact. Als consument zit je op het einde van de die keten en heeft het voedsel het meest aantal kilometers afgelegd, verwerkingsprocessen doorlopen en verpakkingen nodig gehad. De milieuimpect van het voedsel dat we thuis verspillen is daardoor veel groter dan bij bijvoorbeeld de landbouwer.

Thuis voedselverspilling tegengaan, is dus heel belangrijk.

Koken zonder restjes

In deze workshop leer je hoe je kan koken met al het eten dat je in huis haalt. Het loof van wortels of radijzen bijvoorbeeld zijn ook eetbaar en best lekker. De Vlaco-lesgever maakt een viertal gerechtjes onder de noemer ‘Koken zonder restjes’. Kom ontdekken en proeven hoe de lesgever schil, vocht en loof verwerkt in lekkere gerechtjes en laat je inspireren om thuis zelf aan de slag te gaan. Je krijgt ook tips mee voor aankopen en bewaren van voeding en hoe je de vervaldata best interpreteert.

Koken met restjes

In deze workshop leer je wat je allemaal kan doen met de restjes dat je in je broodzak, frigo of diepvries hebt liggen. De Vlaco-lesgever maakt een viertal gerechtjes onder de noemer ‘Koken met restjes’. Restjes verwerken kunnen namelijk een originele en creatieve wending geven aan je weekmenu én zorgt ervoor dat je minder snel terug naar de winkel moet. Ook hier krijg je tips mee voor aankopen en bewaren van voeding en hoe je de vervaldata best interpreteert. Heb je thuis nog brood over? Breng dan 5 sneden oud brood mee en kom zelf proeven welke gerechten de lesgever hiermee bereidt.

Datum en tijdstip Plaats Adres
  • 27/1/2020 VOLZET

   uren: 19u30 - 21u

 

  • 13/02/2020 (NL-FR)
    uren: 19u30 - 21u

CC ‘t Vondel

 

 

Zaal De Regenboog

Joseph Possozplein 40, 1500 Halle

 

Grote Baan 234A, 1620 Drogenbos

  VANWEGE HET SUCCES TRACHTEN WE NOG EEN BIJKOMENDE WORKSHOP TE ORGANISEREN IN SINT-PIETERS-LEEUW. HOU DEZE PAGINA IN HET OOG.

 

Hoe inschrijven?

De inschrijving is gratis. Het aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven is verplicht en kan via het inschrijvingsformulier of via telefoon 02 334 17 55. Gelieve alle gegevens correct te vermelden. Deze les wordt georganiseerd in samenwerking met Intradura , de gemeente Grimbergen, Drogenbos en stad Halle en Vlaco. 

Vragen?

Contacteer ons via afvalpreventie@intradura.be

 

Inschrijvingsformulier
+32