Uitgebreide pmd-zak is nog niet aan de orde!

De pmd-zak, ofwel de blauwe zak, kennen we al meer dan 20 jaar en mag plastic flessen, metalen verpakkingen en drankkartons bevatten.
Via de media vernam je dat deze zak wordt uitgebreid met alle plastic verpakkingen. Maar de uitbreiding van de pmd-zak (P+MD) in onze regio met deze andere plastic verpakkingen is echter nog niet aan de orde! Deze uitbreiding gaat niet van vandaag op morgen van kracht. Fost Plus voorziet binnen dit scenario een gefaseerde invoering vanaf juni 2019 tot en met 2021.  Wanneer precies de uitbreiding naar P+ zich in onze regio zal uitrollen, wordt geruime tijd op voorhand gecommuniceerd en voorbereid, door Fost Plus, Intradura en je gemeente. 

Dus in tussentijd blijven de gekende spelregels gelden en mogen botervlootjes, yoghurtpotjes en andere plastic verpakkingen die geen plastic flessen zijn niet in de blauwe zak!
Wat dan met wel die andere plastic verpakkingen? Tot op vandaag horen deze nog steeds thuis in de restafvalzak. In volgende gemeenten kan je wel plastic verpakking en andere restplastic naar het recyclagepark brengen en in de gemengde plasticcontainer deponeren: Asse, Beersel, Grimbergen, Halle, Merchtem, Pepingen/Lennik, Opwijk, Roosdaal, Wemmel. Ga naar de sorteerregels per gemeente

 

P+ MD nog niet aan de orde