Hol glas sorteren

Glazen flessen en bokalen worden in de meeste gemeenten ingezameld via glasbollen die in de wijken zijn opgesteld. Het glas wordt hier kleurgescheiden ingezameld.

In de gemeente Dilbeek wordt glas aan huis opgehaald, 1 keer per maand. Bij deze huis-aan-huis ophaling mag het glas gemengd worden aangeboden in een emmer of stevige open bak met een gesloten bodem en gesloten zijwanden.

Glasbol

Toegestaan

Wit glas

https://www.betersorteren.be/sites/default/files/sorting-rule-item-image/wit_glas.jpg

Gekleurd glas

https://www.betersorteren.be/sites/default/files/sorting-rule-item-image/gekleurd_glas.jpg

Niet toegestaan

Residu glas

Hittebestendig glas (bv. ovenschotels en kookplaten), porselein en aardewerk, stenen flessen en kruiken, opaalglas en kristal, vlak glas zoals ruiten en spiegels.

https://www.betersorteren.be/sites/default/files/sorting-rule-item-image/residu_glas_0.png

Aandachtspunten

  • Maak de glazen flessen, flacons en bokalen helemaal leeg.
  • Gooi geen deksels of doppen bij het glasafval
  • Gooi doorzichtig wit glas in het witte gedeelte van de glasbol en doorzichtig gekleurd glas in het gekleurde gedeelte van de glasbol.
  • Respecteer de rust van de buurtbewoners en gooi je glasafval alleen in de glasbol tijdens de uren die daarvoor voorzien zijn.
  • Laat geen ander afval achter in de buurt van de glasbol. Sluikstorten is strafbaar en je riskeert een zware geldboete.
  • Is de glasbol vol? Laat dan geen glasafval staan naast de glasbol, maar breng het naar een andere glasbol of het recyclagepark of verwittig de milieudienst van de gemeente of stad.